Σελίδες

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: 
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
«ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 08/11/2013

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ


Δημοσιογράφος: Έχετε ενημερώσει Δήμους / Φορείς για να δοθούν χρήματα για ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο, σε όλη την επικράτεια σε Ελλάδα και Κύπρο;

Γιάννης Καλογερόπουλος: Και εκτός επικράτειας Ελλάδας και Κύπρου, οπουδήποτε υπάρχει Eλληνισμός ανά τον πλανήτη. Ακόμη και μια μικρή κοινότητα τριών και πέντε ανθρώπων, ας είναι στην Παραγουάη, ας είναι στη Βενεζουέλα, ας είναι στην Αυστραλία, ας είναι και στην Σκανδιναβία, όπου και να βρίσκονται, ας είναι και στη Γη του Πυρός.

Δημοσιογράφος: Όπου υπάρχει Έλληνας λοιπόν μπορεί να περάσει σε αναπτυξιακά έργα μέσα από αυτό το πρόγραμμα. Ταυτόχρονα, για την ιστορία το λέω, έχετε ενημερώσει και όλους τους Δημάρχους. Δεν θα έλεγα όλους 100%, πάντως έχετε ενημερώσει τους τρεις Δημάρχους του Νομού Πιερίας.

Γιάννης Καλογερόπουλος: Όχι όλους τους δημάρχους, δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν όλοι. Είναι άλλωστε τόσοι πολλοί οι Δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα. Αλλά τους τρεις Δημάρχους τις Πιερίας τους ενημέρωσα εγώ προσωπικά κιόλας.

Δημοσιογράφος: Τους τρεις Δημάρχους του Νομού Πιερίας. Λοιπόν πείτε μας κιόλας για να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα, πως γίνεται αυτή η ανάπτυξη για τον τόπο.

Γιάννης Καλογερόπουλος: Κατ΄αρχήν θα μου επιτρέψει να σου επιστήσω την προσοχή σε ένα σημείο. Σου έχω στείλει επ΄ακριβώς το συγκεκριμένο ποσό για την Ελλάδα, είναι στη σελίδα 24 του εγγράφου που σου έχω στείλει. Μπορείς να πεις εσύ το νούμερο για να μην το λέω εγώ;

Δημοσιογράφος: Να το ακούσουν οι φίλοι ακροατές από έναν άνθρωπο ο οποίος γνωρίζει το θέμα, γνωρίζει το αντικείμενο, και δεν λέει ο Γιάννης ο Διαμαντίδης που έρχονται σε επαφή κάθε μέρα. Γιατί πολλά από αυτά που μεταδίδουμε τώρα, τα θεωρώ τελείως λογικά! Όπως τα θεωρούν και οι ακροατές μας. Μόνο που δεν ασχολούνται τα μεγάλα κανάλια.

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΩΝ
ΕΛΛΑΔΑ: 2.030.000.000.000 ΔΥΟ ΤΡΙΣ & ΤΡΙΑΝΤΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ
ΚΥΠΡΟΣ: 200.000.000.000 ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Γιάννης Καλογερόπουλος: Το αντιλαμβάνομαι πλήρως. Το συνολικό ποσό θα αναφέρω πρώτα το οποίο έχει εγκριθεί για την Ελλάδα και για την Κύπρο. Το ποσό καθαρά για την Ελλάδα που είναι εγκεκριμένο είναι δύο τρισεκατομμύρια τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ (2.030τρις). Και διακόσια δισεκατομμύρια (200δις) για την Κύπρο.
Δημοσιογράφος: Αυτά τα χρήματα υποτίθεται ότι είναι έτοιμα για να υλοποιηθούν. Είναι έτοιμα για να εκταμιευθούν και να υλοποιηθούν αυτά τα έργα που έχω εδώ σε μια κατάσταση εγώ, αγγίζουν τα πάντα, να ξεκινήσει δηλαδή με αυτά τα έργα αύριο η ανάπτυξη. Μέσα από φορείς, μέσα από δήμους. Πως κύριε Καλογερόπουλε;

ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ

Γιάννης Καλογερόπουλος: Αυτά τα χρήματα, να αρχίσουμε λίγο να ξετυλίγουμε το κουβάρι για να καταλάβει και ο κόσμος, είναι η γενική έγκριση για την Ελλάδα, η οποία πρέπει να μοιραστεί με αναλογία πληθυσμού στην κάθε δημοτική αρχή. Αυτή η αναλογία χρήματος ανά πληθυσμό αν το πάμε κατά κυριολεξία είναι από 150 έως 180 χιλιάδες ευρώ ανά άτομο. Μια τέτοια αντιστοιχία έχει. Ανά κάτοικο, προσέξτε, από μωρό παιδί μέχρι τον τέρμα ηλικιωμένο από 150 έως 180 χιλιάδες ευρώ, ανά κάτοικο! Όχι ανά ψηφοφόρο, ανά κάτοικο, το τονίζω.

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ
Αυτά τα χρήματα μπορούνε να δοθούνε μέσω της δημοτικής αρχής, δηλαδή μέσω της συμμετοχής του δημάρχου, διότι ο δήμαρχος κατά τον νόμο του Καλλικράτη και η δημοτική αρχή έχει αναγνωριστεί και στον Ελληνικό νόμο αλλά και στον παγκόσμιο θεσμό ως αρχηγός κράτους ο δήμαρχος και ως μικρό κράτος η δημοτική αρχή, ο Δήμος. Ως εκ τούτου έχει το δικαίωμα της σφραγίδας, προσέξτε το, να κατεβούν χρήματα για έργα ανθρωπιστικής βοήθειας και επενδυτικά, ανταποδοτικά και κοινωφελή στην κάθε τοπική κοινωνία - κράτος - δήμο. Αυτά τα λεφτά, που είναι το μέγιστο που μπορεί να απορροφήσει κάθε δημοτική αρχή, έρχονται μετά από μία τρομερή προσπάθεια, περίπου 2 χρόνων, και καταθέσεων και εγκρίσεων στο παγκόσμιο σύστημα, μελετών για περίπου 50 χιλιάδες έργα συνολικά, που μέσα σε αυτά τα 50 χιλιάδες έργα συνολικά μπορεί να συμπεριληφθεί ότι μπορεί να σκεφτεί άνθρωπος σε δήμο. Καταλαβαίνετε όταν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στα ήδη προ-εγκριμένα 50 χιλιάδες έργα για τη βάση και αυτών των μελετών έχει γίνει και η προέγκριση των 2.030 τρις για την Ελλάδα. Και καλείτε τώρα να έρθει να συνεργαστεί ο κάθε δήμαρχος δίνοντας, όχι αποκτώντας υποχρεώσεις, αλλά δίνοντας τη συγκατάθεσή του/εντολή στον συγκεκριμένο άνθρωπο που είναι ο Αρτέμης Σώρρας, που διαθέτει αυτός τις εγγυήσεις, προσέξτε, δεν διαθέτει εγγυήσεις ο δήμος, ο Αρτέμης Σώρρας έχει εγγυήσεις και τις διαθέτει.

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΚΛΕΙΔΙ , ΚΩΔΙΚΟΙ & ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΘΕΣΜΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ : ΣΦΡΑΓΙΔΑ & ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΟΣ

Ο Αρτέμης Σώρρας έχει επίσης άλλα τρία πλεονεκτήματα τα οποία είναι ποιά: έχει το κλειδί για να μπει να ανοίξει το ταμείο, έχει τους κωδικούς πρόσβασης για να μπει στο ταμείο και έχει την παγκόσμια ιδιότητα του θεσμού, ιδιωτικός θεσμός μεν, αλλά παγκόσμιος. Διότι αυτά που έχει χρηστεί και χειρίζεται και διαχειρίζεται αποτελούν παγκόσμιο θεσμό. Οπότε ο Αρτέμης Σώρρας έχει την πρόσβαση στο ταμείο και χρησιμοποιεί τις δικές του εγγυήσεις. Και έρχεται και λέει τώρα στον δήμαρχο: Δήμαρχε, έχω αυτές τις δυνατότητες, μου λείπει μια, η σφραγίδα ότι εκπροσωπώ λαό, εσύ βάζεις μόνο τη σφραγίδα, δεν μπορείς να αποκτήσεις βάρη, απαγορεύεται! Μπορώ να σας διαβάσω ακριβώς τι λέει η εντολή του δημάρχου προς τον Σώρρα. "Δεν μπορεί ο δήμος να αποκτήσει βάρη, δεν μπορεί ο δήμος να δανειστεί, δεν μπορεί ο δήμος να αποκτήσει ούτε παθητικό βάρος κατά το μέλλον εναντίον του δήμου και εναντίον του δημοσίου γενικότερα. Όπως υπάρχει περιστατικό εδώ σε δήμο στην Ελλάδα που μετά από 18 χρόνια, τους γύρισε ανάποδα μια πολύ καλή φαινομενικά συνεργασία πριν 19 χρόνια. Και φτάσαμε το 2003 να γυρίσει ένα παθητικό βάρος στο δήμο που δεν το είχανε υπολογίσει και δεν το είχανε διασφαλίσει. Και πως μπορούσανε να το διασφαλίσουνε;

ΑΝΕΓΚΛΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ - ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με μία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που μου κάνουν όλοι οι δήμαρχοι ότι δεν καταλαβαίνουνε, η οποία να είναι ανέγκλητη. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να είναι ανέγκλητη, ποσοστή, ώστε να αναθέτουν στον δήμαρχο να βρει ιδιώτες επενδυτές για να κάνουνε ιδιωτικά έργα ή χορηγούς (χορηγίες κάνει και η Εθνική Τράπεζα, έτσι δεν είναι; Κάνει και το ίδρυμα, Ωνάση, Λάτση κλπ). Δηλαδή, η απόφαση αυτή επιτρέπει στον δήμαρχο μόνο και του αναθέτει να κάνει αναζήτηση, προσέξτε τον όρο, αναζήτηση χορηγών και επενδυτών και του απαγορεύει του δήμαρχου να κάνει οποιαδήποτε ανάθεση έργων, οποιαδήποτε ανάθεση μελετών, υπηρεσιών και προμηθειών, οποιαδήποτε ανάθεση/σύναψη οποιασδήποτε μορφής δανείων και συμβάσεων, κατάρτιση επιχειρησιακών προγραμμάτων, πράξεις κανονιστικού περιεχομένου. Όλα αυτά του τα απαγορεύει αυτή η απόφαση, αλλά έτσι είναι ανέγκλητο, για να μην μπορεί να έρθει μια δημοτική αρχή αύριο και να πάρει μια καινούρια απόφαση που να ακυρώσει αυτή την απόφαση.

ΝΟΜΙΜΗ Η ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

Αφού παίρνει λοιπόν αυτή την απόφαση ο δήμαρχος, δίνει τι; Την εντολή! Προσέξτε, δεν υπογράφει υποχρεώσεις. Δίνει την εντολή στον ιδιώτη επενδυτή και του λέει πήγαινε βρες τρόπο δανείσου με δικές σου εγγυήσεις και έλα στην περιοχή μου. Είναι πολύ σοβαρό αυτό και δεν παίζεις με σοβαρά θέματα, ούτε παρανόμως, ούτε περίπου. Είναι πολύ συγκεκριμένα τα πράγματα, δεν είναι αφηρημένα. Ο δήμαρχος όμως έχει το αναφαίρετο δικαίωμα, ουσιαστικά την εντολή από τον νόμο να αναζητάει επενδυτές.
Παράδειγμα υπάρχει ένα Διαμαντίδης ο οποίος κάνει ένα ξενοδοχείο στην Μαλαισία, να τον αναζητήσει ο δήμαρχος και να του πει κ. Διαμαντίδη αντί να το κάνεις στην Μαλαισία έλα να το κάνεις στα όρια του Δήμου μου για πολλούς λόγους, ένας είναι επειδή έχω τον κόσμο άνεργο (φτάνουμε μέχρι στις αυτοκτονίες σήμερα, δεν έχουμε να φάμε, δεν έχουμε να θρέψουμε την οικογένειά μας), οπότε κάνοντας το ιδιωτικό σου έργο μέσα στα όρια του δήμου μου θα απασχοληθούνε μπετατζίδες, σοβατζίδες, σιδεράδες, αλουμινάδες, όλοι αυτοί που είναι γύρω από την οικοδομή. Θα αρχίσει μια μικρή οικονομική ανάπτυξη αμέσως, στη συνέχεια για να λειτουργήσει το έργο σου θα χρειαστείς προσωπικό, θα πάρεις από την τοπική «αγορά» ανέργους.
Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο, το συγκεκριμένο με τον Σώρρα είναι πιο εξειδικευμένο, γιατί; Ο δήμαρχος που δίνει την εντολή να πάει σε συγκεκριμένο ταμείο με δικές του εγγυήσεις και να δομήσει χρηματοδότηση. Εάν αυτό δομηθεί και επιτευχθεί η χρηματοδότηση και έρθει στην Ελλάδα, τότε έχει επιτευχθεί ο στόχος του να έρθουν τα χρήματα. Αυτή είναι η πρώτη εντολή που δίνει ο δήμαρχος. Γιατί να βάλουμε και μια περίπτωση να μην ολοκληρωθεί αυτό και να μείνει στον αέρα, για χίλιους δυο λόγους που μπορεί κάποιος ότι μπορούνε να συμβούν στο μέλλον.

ΝΟΜΙΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ & ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Άρα ο δήμαρχος βρίσκει έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει βρει τον δήμαρχο ό ίδιος και του δίνει εντολή να πάει να βρει δανεικά αυτός και όχι να δανείσει τον δήμο και να τα φέρει στην Ελλάδα. Να δομήσει οποιαδήποτε μορφή χρηματοδότησης νόμιμη. Και με νόμιμα μέσα. Και αυτή την εντολή τη συνοδεύει με μια λίστα έργων ανθρωπιστικής βοήθειας, κοινωφελών έργων και επενδυτικών-ανταποδοτικών έργων. Διότι το συγκεκριμένο ταμείο που εκταμιεύει τα χρήματα, δεν εκταμιεύει τα χρήματα γενικά και στον αέρα κουτουρού, εκταμιεύει χρήματα και χρηματοδοτεί (project) έργα - προγράμματα. Αυτά τα προγράμματα, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, του τα δίνει ο δήμαρχος. Γιατί έρχεται στις συσκέψεις του και λέει εγώ έχω ένα δυο πέντε έργα παράδειγμα και θέλω και άλλα δέκα για τον δήμο για να ξεκινήσει η ανάπτυξη. Σου δίνω μια λίστα με δέκα έργα για αρχή, πήγαινε φέρε αυτά τα λεφτά. Μόλις τα φέρεις αποδεδειγμένα τα λεφτά και δω ότι τα έφερες τότε καθόμαστε κάτω να δούμε τι πραγματικά θα κάνουμε.

ΔΣ - ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

Δημοσιογράφος: Δηλαδή κύριε Καλογερόπουλε, αυτή τη στιγμή λέμε παραδείγματος χάριν ο δήμος Κατερίνης θέλει να υλοποιήσει δύο μεγάλα έργα τα οποία χρειάζεται επειγόντως ο δήμος. Τι πρέπει να κάνει, συνοπτικά με λίγα λόγια. Τι πρέπει να κάνει;

Γιάννης Καλογερόπουλος: Να δώσει το δημοτικό συμβούλιο την εξουσιοδότηση στον δήμαρχο να αναζητήσει επενδυτή ή χορηγό (επενδυτές και χορηγούς γιατί δεν περιορίζεται σε έναν, μπορεί να κάνει ταυτόχρονα δουλειά με πεντακόσιους ο δήμαρχος, δεν υπάρχει περιορισμός σε ένα πρόσωπο) και αφού πάρει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να δώσει έγγραφη εντολή εξουσιοδότηση συγκεκριμένα στον κύριο Σώρρα, προσέξτε, όχι σε εταιρία, συγκεκριμένα σε φυσικό πρόσωπο. Ξέρετε πόση διαφορά έχει αυτό από το να δώσεις σε μια εταιρία της οποίας δεν ξέρεις το μετοχολόγιο; Και πόσες φορές μπορεί να αλλάξει χέρια; Και πόσες φορές μπορεί να σε καπελώσει; Γιατί η εντολή έχει 22 δεσμευτικούς όρους προς τον Σώρρα που δεν του επιτρέπει να έχει τη διαχείριση ούτε την εξουσία εντολής να τη μεταφέρει σε μη Έλληνα και μάλιστα λέει συγκεκριμένα με απόδειξη DNA Έλληνα.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΟΧΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αυτά λοιπόν τα έργα που έχει στο μυαλό του ο δήμαρχος, δίνοντας την εντολή στον Σώρρα του τα ονοματίζει, η εντολή πρέπει να συνοδεύεται με τα έργα, όσα και να΄ναι αυτά ένα, δύο, τρία, πέντε…Με το νούμερο δίπλα στο κάθε έργο, του κόστους που υπολογίζεται, χωρίς να υπολογίζονται οι μελέτες. Προσέξτε να δείτε πόσο απλό γίνεται. Γιατί έχουνε ήδη κατατεθεί μελέτες και προεγκριθεί. Και η εντολή που δίνει ο δήμαρχος στον Σώρρα δεν είναι περιοριστική είναι ενδεικτική. Δηλαδή του λέει προσπάθησε να μου φέρεις τα χρήματα για πέντε έργα στα ονομάζω και δίπλα σου βάζω και ένα ποσό που πιστεύω πως θα στοιχήσει. Πήγαινε φέρε μου αυτά τα λεφτά, μπορεί να είναι δέκα εκατομμύρια, είκοσι, τριάντα, πενήντα, εκατό και μόλις μου τα φέρεις έλα κάτσε να συζητήσουμε. Και επειδή δεν είναι περιοριστικά τα έργα που δίνει ο δήμαρχος ποιο είναι τώρα το πλεονέκτημα του δημάρχου: Πάει ο Σώρρας κάνει τι διαδικασία, σε τρεις μήνες είναι περίπου τα λεφτά σε κηδεμονευόμενο λογαριασμό. Άρα κάτι δήμαρχοι που μου είπανε και άμα πάρει ο Σώρρας τα λεφτά και φύγει; Αφού είναι κηδεμονευόμενος ο λογαριασμός ο Σώρρας μπορεί να φύγει τα λεφτά δε φεύγουν!

Δημοσιογράφος: Συγνώμη εγώ θα το θέσω λίγο διαφορετικά, δώσαμε την εντολή σαν δήμαρχος, σαν δημοτικό συμβούλιο, σαν δήμος στον κ. Σώρρα, λέμε τώρα ένα παράδειγμα, εμείς τι έχουμε να χάσουμε; Έφυγε ο Σώρρας!

22 ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΩΡΡΑ - Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ

Γιάννης Καλογερόπουλος: Δεν έχει να χάσει τίποτε ο δήμαρχος και όχι μόνο δεν έχει να χάσει…Υπάρχουν 22 δεσμεύσεις από την πλευρά του Σώρρα, μία από τις δεσμεύσεις λέει για οποιοδήποτε λόγο απόρριψης άρα υπάρχει νομικό πάτημα που μπορεί να απορριφθεί ο Σώρρας, ο δήμος ορίζει αυτός θεματοφύλακα καταπιστευματοδέκτη διαχειριστή, άρα ο δήμος έχει το πάνω χέρι άμα το δούμε απολύτως νομικά. Εγώ κάθομαι και βλέπω την αντίρρηση κάποιων νομικών εντός εισαγωγικών συμβούλων των δήμω που λένε «α, αυτό δεν γίνεται» «α, αυτό δεν μπορεί να γίνει» και του λες σε παρακαλώ βάση ποιανού νόμου μιλάτε, δεν ενδιαφέρει η νομική σου άποψη, νομική άποψη μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε, συγκεκριμένα βάση ποιανού νόμου δεν γίνεται, σε ποιον νόμο προσκρούουμε, που υπάρχει παρανομία; Μόλις φτάνουμε σε αυτό το επίπεδο τη συζήτηση βλέπουμε ότι δεν υπάρχει παρανομία και ότι δεν υπάρχει νόμος που να προσκρούει κάτι.

Δημοσιογράφος: Έτσι πως μας τα λέτε και έτσι όπως καταλαβαίνω, ο δήμαρχος με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα δώσει εντολή στον κ. Σώρρα. Ο δήμαρχος δεν χάνει τίποτε γιατί λέει ο κ. Σώρρας π.χ ή λέει ο κ. Καλογερόπουλος που γνωρίζει το αντικείμενο ότι εγώ δίνω εντολή φτιάξε μου για παράδειγμα την Ολυμπιάδα και θα πάει ο κ Σώρρας στην Ολυμπιάδα με τους ανθρώπους ή και με την εντολή του δημάρχου, θα φτιάξει τις μελέτες βάση του σχεδίου που είναι στάνταρ, θα τα κάνει όλα και θα περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί να έρθουν τα χρήματα. Άρα δεν χάνει τίποτε.

ΠΡΩΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ & ΜΕΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΘΟΥΝ

Γιάννης Καλογερόπουλος: Όχι είπατε λάθος. Είπατε τα πάντα σωστά, το τελευταίο είπατε λάθος. Εδώ είναι το αντίθετο από ότι ξέρουμε μέχρι τώρα. Πρώτα έρχονται τα χρήματα εδώ στο ταμείο σε δεσμευμένο λογαριασμό και κηδεμονευόμενο, ΠΡΩΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ και μετά αποφασίζουμε να τα επενδύσουμε και με ποιο τρόπο. Προσέξτε τη διαφορά, αυτό είναι πολύ σημαντικό!

Δημοσιογράφος: Συγνώμη κ. Καλογερόπουλε, μην τινάζεται και το δικό μου το μυαλό στον αέρα, δηλαδή σήμερα ο δήμαρχος έχει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να το προχωρήσει αυτό το έργο και στέλνει τα σχετικά έγγραφα στον κ. Σώρρα…

Γιάννης Καλογερόπουλος: Μιλάτε για την Τρίτη φάση υλοποίησης τώρα…

Δημοσιογράφος: Γιατί η πρώτη ποια είναι;

Γιάννης Καλογερόπουλος: Η πρώτη φάση είναι, δώσε μου την εντολή εμένα εσύ που είσαι ο δήμαρχος και μια λίστα με 10 έργα να πάω να φέρω πρώτα τα λεφτά.

Δημοσιογράφος: Πρώτα τα λεφτά;!

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ

Γιάννης Καλογερόπουλος: Πρώτα θα έρθουν τα λεφτά στην Κατερίνη σε κηδεμονευόμενο λογαριασμό, θα τα ελέγχει και η δημοτική αρχή θα τα βλέπει και μετά θα αποφασίσουμε πως θα τα φάμε. Επειδή είναι ενδεικτικά τα έργα που μου έχεις δώσει και όχι περιοριστικά λέει από την πρώτη στιγμή η εντολή, σημαίνει από τα 10 έργα που μου έχεις γράψει δεν κάνεις κανένα. Και σκέφτεσαι κάτι άλλο, κάτι καινούριο που δεν το είχες γράψει, δεν περιορίζεσαι στα 10 πρώτα έργα ή στα πρώτα 20 πας κατευθείαν σε αυτό που θέλεις. Αυτό που θέλεις λοιπόν για να λειτουργήσει η υλοποίησή του παίρνεις κανονικά ότι ξέρεις με βάση της νομοθεσίας. Από την πρόταση και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να κάνει ο Σώρρας τις μελέτες (προσέξτε, απαγορεύεται σε καμία φάση να περιέλθει έστω και ένα ευρώ έξοδο στον δήμο, απαγορεύεται! Και είναι ρητά δεσμευμένος από 22 όρους ο Σώρρας, μέχρι και να τον βγάλουν από θεμαφύλακα, απόρριψη και αντικατάστασή του εάν χρεώσει έστω και ένα ευρώ στον δήμο).

Δημοσιογράφος: Κύριε Καλογερόπουλε, μάλλον πρέπει να έχει γίνει επανάσταση εδώ από ότι βλέπω στην κυριολεξία, εδώ Γιάννη μου έκανε μήνυση το ΣΔΟΕ γιατί δεν κατάσχουν ένα μέρος της μετοχής για τον φόρο που χρωστάει στην εφορία 27δις.

Γιάννης Καλογερόπουλος:Ο Σώρρας έκανε μήνυση στο ΣΔΟΕ γιατί δεν πάνε να εισπράξουν τον φόρο. Αυτό έγινε πρόσεξε την ώρα που έχουνε υπογράψει το τρίτο μνημόνιο και έχουνε παραδώσει τα πάντα στους δανειστές.

Δημοσιογράφος: Πραγματικά αυτή τη στιγμή βάζουμε μια φωτιά στον κόσμο όχι για τα λεφτά. Είπατε κάτι, να το ξαναπώ κ. Καλογερόπουλε συγνώμη μπορεί να σας κουράζω, έρχονται πρώτα τα λεφτά;

Γιάννης Καλογερόπουλος: Βέβαια. Η επανάσταση αυτή η πραγματική με τον Σώρρα είναι αυτή. Πρώτα τα λεφτά και μετά βρείτε τρόπο να τα επενδύσετε, έτσι είναι. Όχι βρέστε τι θα κάνουμε, να κάνουμε μελέτες να δούμε που θα βρούμε λεφτά, έτσι όπως γίνεται μέχρι τώρα στην Ελλάδα.

Δημοσιογράφος: Μισό λεπτό, αυτή τη στιγμή υπάρχουν έτοιμες μελέτες και δεν υπάρχουν χρήματα για ένα τρομακτικό έργο στην Πιερία, να μη το ονοματίσω. Που θα φέρει και έσοδα και ανάπτυξη στην Πιερία.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ

Γιάννης Καλογερόπουλος: Από την ώρα που θα δώσει την εντολή ο δήμαρχος με εντολή ή εξουσιοδότηση, από την ώρα που θα υπογράψει ο δήμαρχος την εντολή προς τον Σώρρα, προσέξτε δεν του κάνει ανάθεση δεν του κάνει σύμβαση, μην το μπερδέψετε γιατί το έχει μπερδέψει και το υπουργείο και ψάχνει ο υπουργός μας να δει ποιος έκανε σύμβαση με τον Σώρρα, ενώ τα χαρτιά τα έχει το υπουργείο και τα έχουν δει οι νομικοί του σύμβουλοι. Προσέξτε τι λέμε ξεκάθαρα, απαγορεύεται η σύμβαση. Δίνει την εντολή στον Σώρρα πήγαινε φέρε μου πόσο κάνει το έργο αυτό 50εκ; Φέρε μου 50εκ. για αυτό το έργο και πάει κάνει την υπόλοιπη διαδικασία ο Σώρρας, γιατί έχει γίνει ήδη το 90% και υλοποιεί την εκταμίευση του ποσού που του υποδεικνύει ο δήμαρχος η οποία δεν είναι περιοριστική προς τον δήμο και τον δήμαρχο. Δεν είναι περιοριστική, είναι ενδεικτική. Δηλαδή τι σημαίνει αυτό, του δίνει την εντολή φέρε μου τα 50εκ., κατεβαίνουνε τα λεφτά μέσα σε 3 μήνες το αργότερο, μπαίνουνε σε κηδεμονευτικό λογαριασμό, ενημερώνετε η δημοτική αρχή. Εάν ο δήμαρχος δεν πάρει απόφαση με ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου να ξεκινήσει την υλοποίηση, τα χρήματα μένουν εκεί κλειδωμένα. Δηλαδή αύριο το πρωί ο δήμαρχος άλλαξε γνώμη και τα χρήματα ενώ είναι δεσμευμένα στον λογαριασμό δεν θέλει να κάνει κανένα έργο, κύριε Σώρρα σε ευχαριστώ πολύ για την προσπάθεια, είδα ότι μπορούσες και μπόρεσες και έφερες τα λεφτά αλλά δεν γουστάρουμε να κάνουμε μαζί δουλειά. Τα χρήματα θα μένουνε δεσμευμένα στον λογαριασμό μέχρι σε 10-15 χρόνια να έρθει μια άλλη δημοτική αρχή που θα θέλει να απορροφήσει τα χρήματα.

ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ

Δημοσιογράφος: Λοιπόν το ερώτημα, ποιες είναι οι εγγυήσεις;

Γιάννης Καλογερόπουλος: Οι εγγυήσεις είναι περιουσιακά στοιχεία του Αρτέμη Σώρρα ΜΟΝΟ και τα χρήματα εκταμιεύονται από το ταμείο στο όνομα του κ. Σώρρα που έχει δώσει τις εγγυήσεις και αυτός έχει την υποχρέωση να τα επιστρέψει πίσω. Δεν εκταμιεύονται στο όνομα του δήμου και δεν βάζει την παραμικρή εγγύηση, ούτε ενοχική εγγύηση δηλαδή δια της υπογραφής του ο δήμαρχος. Απαγορεύεται σας το ξαναλέω, υπάρχουνε συγκεκριμένοι νόμοι, γιατί όλη αυτή η συμφωνία με τον Σώρρα είναι βάση του Ελληνικού δικαίου, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί κάποιος και να πει εμείς θα το κάνουμε στο περίπου και δεν ξέρουμε, αφού βάση του Ελληνικού νόμου θα γίνουνε όλα τα έγγραφα.

Δημοσιογράφος: Το ερώτημα του ακροατή είναι ποιες είναι οι εγγυήσεις που δίνει ο δήμος στον κ. Σώρρα.

Γιάννης Καλογερόπουλος: Καμία! Ούτε σε 10 χρόνια ούτε σε πενήτα χρόνια ούτε σε 80 χρόνια! Καμία!
Αφήστε με να σας διαβάσω μία φράση από τη σελίδα 4 του εγγράφου που έχετε στα χέρια σας. «Κατά συνέπεια ο θεματοφύλακας (ο Σώρρας) δεν μπορεί να αξιώσει καμία αμοιβή για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Όλες οι μελέτες και για την προέγκριση των χρημάτων και για την υλοποίηση της εκταμίευσης αλλά και για την υλοποίηση των διαφόρων έργων θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από τον θεματοφύλακα και ο δήμος ή το δημόσιο δεν θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση». Και λέει πιο κάτω «Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν δανεισμό, έστω και ατόκως και μελλοντικά και παθητικά, βάρος προς το δημόσιο».

ΔΩΡΕΑ & ΧΟΡΗΓΙΑ

Δημοσιογράφος: Αυτά τα χρήματα πως επιστρέφονται πίσω κ. Καλογερόπουλε;

Γιάννης Καλογερόπουλος: Αυτά τα χρήματα τα επιστρέφει πίσω ο Αρτέμης Σώρρας. Η χρηματοδότηση έχει τρεις κλάδους, είναι ανθρωπιστική βοήθεια σε απολύτως μετρητά σε χορηγίες και δωρεές, αυτά τα χρήματα όμως για να εκταμιευθούν από τον κηδεμονευόμενο λογαριασμό θέλει απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Παίρνει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο αφού προτείνει ο δήμαρχος τον Σώρρα και του πει παράδειγμα θέλω 50εκ. να ξεχρεώσω τον κόσμο (δημότες). Ξεκινάει τη διαδικασία της χορηγίας ο Σώρρας ή της δωρεάς. Δωρεά ή χορηγία τι σημαίνει, τα δίνεις πίσω; Η διαδικασία όμως της χορηγίας πρέπει να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο για να τη δεχθεί, σωστά; Γιατί χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Αυτή η απόφαση αποδεσμεύει λεφτά από τον κηδεμονευόμενο λογαριασμό, οπότε δέχεται τη χορηγία στο ταμείο του ο δήμος και εδώ υπάρχει μία δέσμευση μόνο για τον δήμαρχο.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ : ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΙ ΧΡΗΜΑ

Ποια είναι η δέσμευση: Εάν την ώρα που θα μπουν τα λεφτά στο ταμείο του δήμου ο δήμαρχος καταχραστεί ποσό (αυτό το καταλαβαίνεται όλοι ότι ελέγχεται από τη δημοτική αρχή) τότε έχει επί δέκα φορές του καταχραστέου ποσού πρόστιμο συν τις ποινικές κυρώσεις. Αυτό είναι απολύτως λογικό. Η μοναδική σας διαβεβαιώ δέσμευση του δημάρχου σε όλη αυτή την υπόθεση που λέγεται «χρηματοδότηση των δήμων» είναι αυτή, εάν καταχραστεί λεφτά, από τα λεφτά τα συγκεκριμένα (γιατί είναι καταπιστεύματος χρήματα και αυτός είναι ο όρος και δεν τον έχει βάλει ο Σώρρας τον έχει βάλει το ταμείο).

ΤΡΙΑ ΣΚΕΛΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ:

α) ΧΟΡΗΓΙΕΣ & ΔΩΡΕΕΣ
Όπως σας είπα έχει τρία σκέλη αυτή η χρηματοδότηση. Το πρώτο σκέλος είναι απ΄ευθείας χορηγίες και δωρεές χρημάτων μετρητών στο ταμείο του δήμου, είτε για να ξεχρεωθεί ο δήμος γιατί χρωστάει δάνεια, είτε για να ξεχρεώσει άλλους, είτε για να προσφέρει οτιδήποτε. Είτε για να τα δώσει μέσω του ταμείου του δήμου σε εκκλησιαστικά ιδρύματα (παράδειγμα έχω δέσποτα ο οποίος χρωστάει λεφτά γιατί έχει κάνει συσσίτια και χρωστάει λεφτά γιατί έχει δανειστεί από τη Μητρόπολη, στον Θεό που πιστεύουν! Μπορεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να δοθούν τα χρήματα να ξεχρεωθεί η Μητρόπολη).

β) ΚΟΙΝΟΦΕΛΗ ΕΡΓΑ
Το δεύτερο σκέλος είναι τα έργα τα κοινωφελή. Κοινωφελή έργα είναι από το γηροκομείο το υπάρχον, τους δρόμους, το δίκτυο υδρεύσεως και γενικά το νερό (το νερό που είναι το πρώτο αγαθό του ανθρώπου στον πλανήτη όλοι το πάνε στα ανταποδοτικά και μας έχουν κάνει και ειδικές νομοθεσίες προς εκμετάλλευση από τρίτους του νερού στην Ελλάδα. Κοινωφελές, ξέρετε τι σημαίνει κοινωφελές; Όχι να το χρεώνουμε στον κόσμο σαν ανταποδοτικό!). Τα κοινωφελή έργα λοιπόν είναι άλλα 50 εκ. Πενήντα είναι η ανθρωπιστική βοήθεια (χορηγίες, δωρεές).

γ) ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
Το τρίτο σκέλος είναι τα ανταποδοτικά έργα. Τα ανταποδοτικά έργα μπορεί να είναι τουλάχιστον μία αναλογία 70%-30% ή 60%-40% ανάλογα και την μορφή των ανταποδοτικών. Γιατί, για να παράγονται χρήματα. Τα ανταποδοτικά έργα που παράγουνε χρήμα, οποιασδήποτε μορφές επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν υπό ιδιωτικό δίκαιο και διαχείριση μέχρι να ξεχρεωθούν. Και τι σημαίνει αυτό, έχουμε για παράδειγμα ένα αιολικό πάρκο γύρω στα 50MW είναι γύρω στα 65 εκ. ευρώ το συνολικό κόστος μέχρι τη σύνδεση στο δίκτυο με τους μετασχηματιστές, τις ανεμογεννήτριες, τα πάντα. Έχει μια απόδοση γύρω στα 14-15 εκ. ευρώ το χρόνο, αν αφαιρέσουμε τα 5 εκ. ευρώ για έξοδα συντήρησης, μισθούς υπαλλήλων, τα πάντα, μένουνε 10 εκ. ευρώ καθαρά. Από τα 10 εκ. καθαρά και σύμφωνα με την συμφωνία μεταξύ δημάρχου και Σώρρα (που από την αρχή το λέει η εντολή αυτό) θα χρησιμοποιείς ένα 2% για να δίνεις στον Σώρρα που πρέπει να δίνει στον ταμείο πίσω του συνόλου των χρημάτων που έχουν «χαλαστεί», άρα έχουμε 50+50+65 σύνολο 165 εκ. ευρώ. Το 2% στα 165 εκ. ευρώ είναι περίπου 3 εκ. ευρώ το χρόνο. Από τα 10 εκ. καθαρά του ανταποδοτικού τα περίπου 3 εκ. πηγαίνουν πίσω στο ταμείο, για να δίνει του συνόλου το 2% πίσω στο ταμείο ο Σώρρας άτοκα που έχει υποχρέωση και όχι ο δήμος. Το περίσσευμα μπαίνει σε έναν καινούριο λογαριασμό για να χρηματοδοτείται ο δήμος ή να χρηματοδοτούνται έργα. Το πώς θα χρηματοδοτείται ο δήμος ή το πώς θα χρηματοδοτούνται τα έργα το καθορίζει πάλι η συνεργασία Σώρρα μεταξύ δήμου και δημοτικού συμβουλίου. Τα λεφτά μετακινούνται πάντα με αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου. Γιατί στην όλη αυτή κατάσταση το πάνω χέρι το έχει η δημοτική αρχή ουσιαστικά.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Δημοσιογράφος: Ναι, αλλά για 50 χρόνια όμως ότι θέλει να κάνει η δημοτική αρχή από αυτό το περίσσευμα των χρημάτων από το αναπτυξιακό έργο…
Γιάννης Καλογερόπουλος: Προσέξτε πιο είναι το πλεονέκτημα σε αυτή την περίπτωση, στο ανταποδοτικό έργο από την πρώτη στιγμή η διαφορά που περισσεύει από το κέρδος πηγαίνει στο ταμείο του δήμου δεν περιμένει να ξεχρεωθεί το έργο σε 30-50 χρόνια όπως πρόλαβε άλλο δήμαρχο που ξεκίνησε να κάνει 25 χρόνια σύμβαση με Κινέζους, για να ξεχρεωθεί το έργο σε 25 χρόνια κα μετά θα έπαιρνε κάτι και ο δήμος.
Τα χρήματα τα οποία περισσεύουνε μπαίνουνε σε ένα ταμείο, σε έναν καινούριο λογαριασμό τα οποία διαχειρίζεται ο δήμος, το δημοτικό συμβούλιο μαζί με τον κ. Σώρρα και του δίνει εντολή τι να τα κάνει. Είτε με μορφή χορηγιών να πάνε σε διάφορες υπηρεσίες (γιατί ο δήμος π.χ. μπορεί να κάνει ιδιωτική αστυνομία, δεν θέλει έξοδα για να τη λειτουργήσει;). Τα κοινωφελή έργα δεν θέλουν έξοδα για τη συντήρησή τους; Αντί λοιπόν ο δήμαρχος να περιμένει να του δώσει η κυβέρνηση, έχει το λογαριασμό που μπαίνει το επικερδές το ανταποδοτικό και μπαίνει το κομμάτι το δικό του. Και μπορεί να κάνει οποιαδήποτε διαχείριση και συντήρηση του κοινωφελούς έργου, τη συντήρηση και διαχείριση μπορεί να τη δώσει απ΄ευθείας στον Σώρρα ή μπορεί να την κάνει ο δήμαρχος με τα λεφτά της διαφοράς που περισσεύουν και μπαίνουν στο ταμείο.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΩΡΡΑ

Αυτή τη στιγμή έχει γίνει η πρώτη ενημέρωση των τριών Δήμων Πιερίας. Το δημοτικό συμβούλιο το αφορά από τη στιγμή που θα έρθουν τα χρήματα στην Ελλάδα, μέχρι εκείνη τη στιγμή αφορά μόνο τον δήμαρχο. Πρέπει ο δήμαρχος να βάλει κάτω τρεις δικηγόρους το λιγότερο και δυο λογιστές, να καλέσει και την ομάδα Σώρρα και να κάνει μια σοβαρή συζήτηση εφ΄όλης της ύλης νομικά και λογιστικά. Για να καταλάβει το θέμα και όχι από το τηλέφωνο το ένα και τ΄άλλο.
Πρέπει να καταθέσω κάτι ακόμη, άλλες δυο παραγράφους (θέματα) γιατί είναι πολύ σημαντικές και μας ακούει όλος ο πλανήτης. Το ένα είναι, η εντολή του δήμαρχου προς τον Σώρρα μέσα στις υποχρεώσεις που δημιουργεί στον Σώρρα του λέει συγκεκριμένα να οργανώνει και να παρέχει και να δημιουργεί και να υλοποιεί θεωρημένα αποτελέσματα χρήσης, να υλοποιεί οικονομικό λογιστικό έλεγχο για το σύνολο της οικονομικής διαχείρισης και των εργασιών με επαγγελματισμό και έγκαιρο και έγκυρο τρόπο για τη διασφάλιση διαφάνειας και την κατάλληλη χρήση των κονδυλίων. Αυτή είναι η υποχρέωση του Σώρρα. Τον υποχρεώνει ο δήμαρχος μέχρι και να κάνει δημόσιες τηλεοπτικές εκπομπές να ενημερώνεται και ο τελευταίος πολίτης το τι ακριβώς γίνεται με τη διαχείριση.

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΩΡΡΑ - Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δημοσιογράφος: Το τηλεφωνικό μας κέντρο έχει πάρει φωτιά και εδώ σε επίπεδο νομού αυτό που ενδιαφέρει τους ακροατές έχει να κάνει με το τι γίνεται με τις δικές τους επιχειρήσεις. Και το ερώτημα είναι, πολύ σωστά μέχρι εδώ όλα αυτά που συζητάμε, υπάρχουν αυτή τη στιγμή πέντε επιχειρηματίες βαρβάτοι που διαθέτουν μια περιουσία ακίνητη 100 εκ. ευρώ και λένε τα δίνει ο κ. Σώρρας στον δήμο, τα δίνει στην περιφέρεια, οπουδήποτε αλλού, γιατί δεν κάνει μια τράπεζα ανάπτυξης ή μια τράπεζα μικρομεσαίων έτσι ώστε να μπορώ εγώ ο υγιείς που αποδεδειγμένα έχω τα περιουσιακά στοιχεία να μπορώ να ζητήσω ένα μικρό κεφάλαιο για την ανάπτυξη της περιοχής.

Γιάννης Καλογερόπουλος: Χαίρομαι που κάνετε ακριβώς την ερώτηση «κλειδί» για να καταλάβετε πως θα τουμπάρει η οικονομική κατάσταση της Ελλάδος μέσα σε δυο μήνες και πως θα αλλάξουν, θα έρθουν τα πάνω κάτω.
Στην Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ επενδυτικές τράπεζες, έχουμε μόνο καταναλωτικές. Από την ώρα που πας και βάζεις την υπογραφή σου τι τρέχει; Τόκος. Είναι το πιο γρήγορο πράγμα στον κόσμο. Ο δήμαρχος μέσα στις εντολές που δίνει στον Σώρρα του λέει θα κάνεις και οργανισμούς και εννοεί χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς (το λέει ξεκάθαρα σε μια παράγραφο) δηλαδή επενδυτικές τράπεζες, γιατί μέσω των επενδυτικών τραπεζών μπορούμε να πάρουμε όλα τα δάνεια των ιδιωτών και των επιχειρήσεων (μη το μπερδέψετε με το δάνειο της πρώτης κατοικίας, μη το μπερδέψετε με το δάνειο της κατοικίας). Σας διαβεβαιώνω ότι στην Ελλάδα ο δήμαρχος μπορεί να κάνει περισσότερα από τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης. Ακούστε λοιπόν πως μπορεί να λειτουργήσει τώρα αύριο το πρωί, γιατί είτε το καταλαβαίνει, είτε δεν το καταλαβαίνει τώρα ένας δήμαρχος (γιατί δεν είναι όλοι οι δήμαρχοι επιχειρηματίες, άλλος είναι δικηγόρος, άλλος είναι γιατρός, δεν μπορούν να τα ξέρουν όλα και είναι λογικό).

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΧΩΡΙΣ ΤΟΚΟΥΣ !!!

Η επενδυτική τράπεζα δουλεύει ως εξής σου δίνει κεφάλαια αφού σου ενεχυριάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς όχι υπό την έννοια της προσημείωσης για να στο κατασχέσει αλλά σαν να μην μπορείς να πουλήσεις αλλού. Σου βάζει αναγκαστικά έναν γενικό οικονομικό διευθυντή που σε παρακολουθεί και σου δίνει όσα κεφάλαια θέλεις. Τι θέλεις, να ξεχρεώσεις πρώτα έχει τηρεσείες το ένα το άλλο, ότι λειτουργεί στο τραπεζικό σύστημα. Ένα, δύο, πέντε δέκα εκατομμύρια τι θέλεις, τα παίρνεις και ξεχρεώνεις. Πρόσεξε, ατόκως. ΑΤΟΚΩΣ το τονίζω. Στη συνέχεια τι θέλεις, κεφάλαια κινήσεως είτε για να υλοποιήσεις, να φτιάξεις, να δομήσεις σε περιουσία ακίνητη, δηλαδή κτίρια, εγκαταστάσεις, μηχανήματα, είτε για πρώτες ύλες, κεφάλαια κινήσεως, τα πάντα. Δηλαδή, η επενδυτική τράπεζα σου δίνει τα χρήματα που χρειάζεσαι εφόσον σε παρακολουθεί, απρόσκοπτα δουλεύεις, μπορείς να κάνεις το marketing, να πληρώσεις όλα σου τα έξοδα, στου τα χρηματοδοτεί όλα αυτά. Και έρχεται στο τέλος να σου πάρει ποσοστό επί των κερδών, όχι τόκο, ποσοστό επί των κερδών εάν αυτά υπάρχουν για να ξεχρεώνεις σιγά σιγά τα χρήματα που έχεις απορροφήσει από την επενδυτική τράπεζα. Μα έτσι θα δουλέψει παρακάτω η Ελλάδα, δεν μπορεί να δουλέψει διαφορετικά.

ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Δημοσιογράφος: Δηλαδή, σκέφτεται ο κ. Σώρρας να κάνει αυτή την τράπεζα ή απαιτεί από τον δήμαρχο να την κάνει;

Γιάννης Καλογερόπουλος: Και ο κ. Σώρρας το σκέφτεται και το ταμείο του δίνει το δικαίωμα και αυτό θέλουμε να υλοποιήσουμε για να απαγκιστρώσουμε όλους τους Έλληνες επιχειρηματίες που είναι μπλοκαρισμένοι μέσα σε ένα τραπεζικό σύστημα. Τι είπα από την αρχή; Ποιος είναι το πρόβλημα; Δεν είναι η κυβέρνηση το πρόβλημα. Η κυβέρνηση καλώς ή κακώς της έρχονται εντολές και τις υλοποιεί, μας αρέσει δε μας αρέσει αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν δουλεύει και τόσο υπέρ του λαού. Αλλά ο δήμαρχος τώρα; Δεν θέλει να βοηθήσει τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας; Τον άνθρωπό του, τον δημότη του; Τόσο απλό είναι να το καταλάβουμε.

Δημοσιογράφος: Αυτή η τράπεζα σκέφτεστε να γίνει από τον Σώρρα, από ιδιώτες ή μέσω των Δήμων;

Γιάννης Καλογερόπουλος: Είναι μικτό το καθεστώς και αυτό είναι στην διακριτική ευχέρεια και του κάθε δήμου. Αυτή κατ΄αρχήν δεν θα είναι μία τράπεζα. Λογικά θα είναι τουλάχιστον ανά περιφέρεια. Είναι καί στην διακριτική ευχέρεια του δήμου. Αν ο δήμος θέλει, δεν μπορεί να το αρνηθεί ο Σώρρας είναι δεσμευμένος, πρέπει να το καταλάβετε.

Δημοσιογράφος: Γιατί να το κάνει ο δήμος αυτό από τη στιγμή που έχω εγώ πέντε επιχειρηματίες στην περιοχή μου, και επιμένουν σε αυτό, το βλέπω και από τα μηνύματα που παίρνω, που δεν θέλουν να έχουν σχέση με τον Δήμο.

Γιάννης Καλογερόπουλος: Ίσως δεν έγινα κατανοητός. Η χρήση των κεφαλαίων που θα πιστωθούν από το παγκόσμιο σύστημα είναι κηδεμονευόμενοι. Ο δήμαρχος πρέπει να συμφωνεί, να συναινέσει, να δώσει την εντολή να χρησιμοποιηθούν χρήματα για να γίνει η τράπεζα. Η τράπεζα είναι εντελώς ιδιωτικά τα κριτήριά της και ο τρόπος λειτουργίας της. Δεν την κάνει ο δήμος.

Δημοσιογράφος: Ναι αλλά πάλι βάζετε τη λέξη «δήμος». Γιατί ο δήμος και όχι ο Σώρρας να κάνει μια τέτοια τράπεζα να βοηθήσει τον επιχειρηματία, να βοηθήσει τον μικρομεσαίο, να βοηθήσει τον ελεύθερο επαγγελματία αυτόν που αποδεδειγμένα είναι βιώσιμος. Γιατί μέσα στα έγγραφα φαίνεται ότι στηρίζετε και επιχειρηματίες που κατά έναν τρόπο οι άνθρωποι δεν κατάφεραν να επιβιώσουν, δεν λέω ότι είναι αποτυχημένοι.

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ

Γιάννης Καλογερόπουλος: Θα προσπαθήσω να σας το εξηγήσω όσο καλύτερα γίνεται γιατί είναι λεπτό το θέμα. Το είπα και στην αρχή της κουβέντας. Το κουμάντο το κάνει ο τραπεζίτης. Για να ιδρύσεις τράπεζα στην Ελλάδα πρέπει να πάρεις έγκριση του Γιώργου Προβόπουλου της Τράπεζας της Ελλάδος. Εδώ ο Σώρρας έχει κάνει απελπισμένες κινήσεις, μέχρι και την Εθνική της έβαλε το 12% του κεφαλαίου της για να την αγοράσει. Μέχρι και στην Αγροτική Τράπεζα κατέθεσε και 10% παραπάνω από τα λεφτά που ζητούσαν και την πήρε στο τέλος η Πειραιώς. Και δεν τη δίνουνε στον Σώρρα! Πρόπερσι με την άλλη τράπεζα που κάποιος ήθελε να την πάρει τον κλείσανε μέσα τον άνθρωπο και του την πήραν την τράπεζα. Δηλαδή το σύστημα είναι εναντίον του Σώρρα. Ο Σώρρας λοιπόν για να αποκτήσει δύναμη να κάνει την τράπεζα πρέπει να έχει μια υπογραφή δημάρχου να του λέει φτιάξε την τράπεζα. Να μην μπορεί να φρενάρει πλέον τη διαδικασία η Τράπεζα της Ελλάδος. Να υπάρξουν άλλα νομικά δικαιολογητικά. Ο Σώρρας αυτή τη στιγμή έχει κάνει πάρα πολλές προσπάθειες για τράπεζα στην Ελλάδα. Και μπορώ να σας δώσω έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία, όχι δια λόγου. Και μετά από έξι συγκεκριμένες προσπάθειες όταν υπάρχει συνέχεια φρένο, άρα ποιος θίγεται όταν υπάρχει κάτι τέτοιο; Ο τραπεζίτης…

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Δημοσιογράφος: Προσωπικά ο κ. Καλογερόπουλος τι περιμένει, επειδή εσείς ενημερώσατε τους δημάρχους τις Πιερίας, τι περιμένει, ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του

Γιάννης Καλογερόπουλος: Εγώ περιμένω την επόμενη κίνηση των δημάρχων να με καλέσουν εμένα ή άλλον άνθρωπο που γνωρίζει να ενημερώσει, να είναι παρουσία τουλάχιστον δύο δικηγόρων από την πλευρά του δημάρχου, να αποσαφηνιστεί ότι ο δήμαρχος δεν αποκτάει ευθύνες, ο δήμος δεν αποκτάει ευθύνες / υποχρεώσεις και δεν περιέρχεται κανενός είδους βάρος στο δημόσιο. Απαξ και αποσαφηνιστεί αυτό, νομικά, δεν έχει να φοβηθεί κανένας δήμαρχος τίποτα! Ούτε το υπουργείο, ούτε την κυβέρνηση, ούτε κανέναν! Διότι είναι τοπικός άρχοντας που από την υπογραφή του καθορίζεται η τύχη των δημοτών του.
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΜΑΔΑ : 
EI-E.N.D. ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ